Jos ei ollut Bratislavassa mitaan nahtavaa, ei oikeastaan taallakaan. Tosin jos naita kahta kaupunkia vertaillaan keskenaan, Zagreb on kuitenkin mielekkaampi paikka olla. Yksi kokonainen paiva riitti kuitenkin vallan mainiosti kaupungin katselemiseen. Ei taalla oikein ollut edes keskustaa :) Ostoksia olisi voinut tehda, mutta edulliset paikat olivat aikalailla harvassa. Olutindeksilla mitattuna melkein suomihinnoissa liikutaan, tuoppi baarissa keventaa lompakkoa noin kolmella eurolla.

Mutta minka kaupunki ehkapa havisi kiinnostavuudessaan, se otti sen ehdottomasti takaisin asukkaillaan. Ainakin talla lyhykaisella kokemuksella voin sanoa, etta kroatialaiset ovat todella rentoa ja hauskaa vakea. Ruokakaupassa saatiin ystavallista palvelua siita huolimatta, etta tiskin takana puhuttiin vain kroatiaa. Koitettiin aluksi asioida englanniksi, mutta kun ei siihen mitaan vastakaikua tullut, vaihdettiin suomeksi. Ja homma toimi melkein paremmin nain!

Hostellin vaki on myos nastaa, taman paikan omistajalla Andrealla oli eilen 28-vuotissynttarit ja meilla oli taalla pirskeet joihin lahes koko hostellin vaki osallistui. Kuulostaa isoilta juhlilta, mutta tama on aika pieni paikka - meita oli eilen iltaa istumassa noin 15 henkiloa. Lahjoitimme Andrealle pikkuisen pullon Salmiakkikoskenkorvaa (ostettiin niita muutama tanne matkalle mukaan, vahan niinkuin tuliaisina suomesta) josta han ei maistamisen jalkeen ollut enaa niin otettu :) Synttarijuhlien jalkeen lahdettiin kaupungille tapaamaan CS-ystavaamme Ivanaa ja hanen kavereitaan. Mukavaa, kun on joku paikallinen opastamassa - kaupungin nakee silloin aivan eri silmin.

Btw, melkein unohdin! Olemme nyt tv-tahtia Kroatiassa :) Kuvausryhma kavi taalla eilen ennen Andrean synttaripirskeita ja tallensi otoksia hostellielamasta. Andrean kaveri soitti kitaraa ja me lauloimme mukana. Siksi onkin nyt hyva aika lahtea maasta, ennenkuin ohjelma tulee ulos televisiosta :D Juna Ljubljanaan, Sloveniaan, lahtee 13.10. Sita odotellessa!